Bepaal zelf je auto import pakket.

Bij MijnAutoImporteur.nl kan je zelf je service-pakket samenstellen. De organisatie van de RDW keuring van je geïmporteerde auto, douane afhandeling en de BPM aangifte, alsmede de stalling gedurende het proces zijn standaard inbegrepen in het pakket. Wil je een auto kopen in Duitsland en ben je zelf al bekend met de ins en outs van de auto import, dan kan je natuurlijk veel zaken zelf regelen. Maar als je meer ontzorgd wilt worden, dan kunnen wij je verder assisteren met het zoeken, aankopen, transporteren en/of regelen van de uiteindelijke aflevering van je voertuig. Zo kies je een pakket dat bij jouw situatie past!

Hier volgt een korte toelichting bij de stappen die doorlopen dienen te worden bij de aanschaf van een import auto. Dit is de werkwijze van MijnAutoImporteur en je bepaalt zelf waar je wel of geen gebruik van maakt.

Auto zoeken
1

Auto zoeken

Een Duitse auto kopen kun je het beste doen bij de bron, in het land zelf! Zo heb je naast de scherpere prijzen en de betere uitrusting op auto's ook nog eens de mogelijkheid om uit een bijzonder groot aanbod te kiezen. Door het heft in eigen hand te nemen, ontloop je partijen in Nederland die een slaatje proberen te slaan uit deze mooie auto's. Immers de marge die deze partijen zouden verdienen houd je in eigen zak. 

Wat prijs betreft ben je, zelfs na de BPM (de belasting die je bij import van een motorvoertuig aan de Nederlandse Belastingdienst dient te voldoen), veel gunstiger uit dan bij een aanschaf van een vergelijkbare auto in Nederland.

Van gezinsauto tot luxe sportwagen, het zoeken naar een auto kan je geheel aan ons overlaten. Wij gaan dan aan de hand van de door jou aangegeven specificaties op zoek naar een passende auto. 

Zoek je liever zelf? Geen probleem! Wanneer je jouw auto hebt gevonden hoef je alleen de link  van de webpagina waar je toekomstige bolide staat aan ons door te geven en wij regelen dan de rest.

Het is raadzaam om te kijken in de databases van onafhankelijke autosites, waar vrijwel elke auto te vinden is. Voorbeelden hiervan zijn Mobile.deAutoscout24.de en Autobild.de

meer info
Auto aankopen
2

Auto aankopen

Heb je je droomauto gevonden in het buitenland? Dan komt het aankoopproces van de auto.

Wij kunnen dit geheel voor je verzorgen. Van het eerste contact met de verkoper, het navragen over de staat van de auto, het onderhandelen over de prijs tot aan het regelen van het papierwerk omtrent de aankoop.

Maar je kan dit uiteraard ook zelf doen! Ervaring leert echter dat verkopers in het buitenland liever te maken hebben met een professionele partij dan met een particulier. 

Wij rekenen géén percentage van het afgedongen bedrag, wij onderhandelen zo stevig mogelijk en alleen voor jou als onze klant! 

meer info
3

Transport

Wij kunnen het transport naar Nederland van je nieuw aangekochte auto verzorgen. Wij doen dit met een vrachtwagen. De lading is gedurende het transport verzekerd. 

De weergegeven prijs is tot 400 kilometer vanaf Utrecht. Bij afstanden daarboven wordt een ander tarief berekend. Neem contact met ons op voor het exacte bedrag.

meer info
RDW keuring
4

RDW keuring

Om een Nederlands kenteken te krijgen op de in te voeren auto, dient deze eerst goedgekeurd te worden door de RDW. Na keuring door de RDW wordt de auto in Nederland geregistreerd.

Legeskosten van de RDW ad € 90,00 zijn niet inbegrepen in de kostenopgave.

meer info
Douane en BPM
5

Douane en BPM

Na de goedkeuring van de RDW dient er voor de auto nog een BPM aangifte te worden gedaan bij de douane.

De hoogte van de BPM in 2019, Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen, is afhankelijk van verschillende factoren. Wij berekenen de BPM voor je op de meest voordelige wijze. Wij garanderen je het door ons voorberekende BPM bedrag. Hiermee weet je wat de totale kosten zijn van de import. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

meer info
Uitgifte kenteken
6

Kentekenbewijs en kentekenplaten

Wanneer wij het kentekenbewijs ontvangen hebben, dient het nieuwe kenteken aangevraagd te worden. Standaard kentekenplaten met letters en cijfers die in het kenteken zijn gedrukt zijn inbegrepen in het pakket.

Wil je liever luxe kentekenplaten? Dan kan je via MijnAutoImporteur kiezen voor speciale luxe kentekenplaten. Deze worden voorzien van opzet letters en cijfers, wat een luxere uitstraling geeft. De luxe kentekenplaten zijn inbegrepen wanneer u optie 7 aanvinkt, het afleverpakket. 

meer info
Aflevering
7

Afleverpakket

MijnAutoImporteur zorgt voor luxe kentekenplaten, de tenaamstelling en een wasbeurt voor de aflevering van je nieuwe auto. 

Kies je deze optie niet, dan wordt de auto voorzien van standaard kentekenplaten en krijg je van ons een formulier toegestuurd met overschrijvingscodes waarmee je zelf voor de aflevering naar het postkantoor dient te gaan voor de tenaamstelling. 

meer info