MijnAutoimporteur.nl facebook icoon MijnAutoimporteur.nl instagram icoon MijnAutoimporteur.nl linkedin icoon

Bereken gratis BPM

Vul het formulier in en we sturen je zo snel mogelijk gratis en geheel vrijblijvend een indicatie toe van de BPM op de door jou in te voeren auto.

Bereken BPM gratis!

Wat is BPM?

Ben je benieuwd wat voor belasting je moet betalen over je auto uit Duitsland? Je zult in Nederland in ieder geval BPM moeten afdragen voor je aankoop. Voor personenauto’s en bestelauto’s bestaan daarvoor verschillende regels.

Iedereen die een personenauto, motor of een bestelauto in Nederland koopt, of deze importeert betaalt daarvoor BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen). Het bedrag dat je precies betaalt is afhankelijk van het soort voertuig en het specifieke tarief BPM dat daarvoor geldt. Voor een personenauto is dat afhankelijk van de CO2-uitstoot; bij een bestelauto, kampeerauto of motor wordt een percentage van de netto catalogusprijs aangehouden. Op internet zijn er handige tabellen te vinden waarmee je een inschatting kunt maken van de kosten. Handig, want op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.

BPM bij auto importeren uit Duitsland

Sta je op het punt jouw droomauto uit Duitsland te importeren, dan krijg je dus ook te maken met deze Nederlandse belasting. En wij kunnen je natuurlijk prima helpen met de berekening van de verschuldigde BPM. Want je wilt natuurlijk wel weten op welke manier jij met BPM te maken krijgt en hoeveel het bedrag is.

En de uiteindelijke kosten die je zult maken voor de BPM zijn mede afhankelijk van het type auto waar je mee gaat rijden. Bij een auto die op benzine rijdt zijn de kosten lager dan bij een dieselauto. Als je op diesel rijdt, dan moet je namelijk een speciale dieseltoeslag betalen.

De BPM berekenen? Doe het bij ons gratis!


Bepaal zelf je pakket

Geïnteresseerd in het importeren van je auto? Stel dan je eigen pakket samen!

Stel zelf samen!