Bereken gratis BPM

Vul het formulier in en we sturen je zo snel mogelijk gratis en geheel vrijblijvend een indicatie toe van de BPM op de door jou in te voeren auto.

Bereken BPM gratis!

19 juni 2019

Volvo kopen in Duitsland

Op zoek naar een fraaie Volvo? Neem eens een kijkje bij onze Oosterburen voor een mooi import-model en je profiteert van een hele reeks fijne voordelen zoals lagere prijzen en veel luxe.

Vraag een willekeurig voorbijganger naar een paar associaties met het merk Volvo en de kans is groot dat de volgende termen zonder veel nadenken op tafel komen: Zweden en veiligheid. En dat is niet zo vreemd, want naast het feit dat de roots van het merk inderdaad in Zweden liggen, staat Volvo toch vooral bekend om de vele innovaties op het gebied van veiligheid die het door de jaren heen op de markt heeft gebracht. En dan betreft het zaken die we inmiddels heel normaal vinden; zo is het merk de uitvinder van de driepuntsgordel die nu werkelijk in iedere auto standaard aanwezig is.

Luxe en uitstraling

Naast een blijvende aandacht voor veiligheid richt Volvo zich de afgelopen jaren meer en meer op duurzaamheid, technologie en innovatie in het algemeen en heeft men een flinke stap gezet richting het wat hogere segment auto’s waarbij met name luxe, prestaties en uitstraling erg belangrijk zijn.

Ben je in de markt voor een (tweedehands) Volvo dan kan het een heel goed idee zijn eens over de grens te gaan kijken, bijvoorbeeld in Duitsland. Je verwacht daar natuurlijk eigen merken als BMW, Mercedes en Audi, maar ook Scandinavische vierwieler kun je er prima terecht. Een snelle zoekopdracht op het Duitse Autoscout - dat in totaal ruim een miljoen auto’s in de database heeft staan - leert dat je daar kunt kiezen uit zo’n 3.000 nieuwe en zelfs ruim 13.000 gebruikte Volvo’s.

Van € 90.000 tot € 150

Het duurste exemplaar dat we tegenkwamen betreft een Volvo XC90 T8 Twin Engine Geartronic uit april 2019 met slechts 3.000 km op de teller. Voor dit topmodel betaal je, zelfs in Duitsland, nog een respectabel bedrag van bijna € 90.000,-. Maar het kan gelukkig ook wel een stuk schappelijker: het goedkoopste exemplaar dat we vonden was een Volvo V40 uit maart 1998. Deze auto die 240.000 kilometers heeft gereden is af te halen voor… € 150,-. Maar natuurlijk kun je ook voor bijna ieder bedrag daartussen terecht voor bijvoorbeeld je Volvo C70, V90, S60 of XC40. En we vonden zelfs 20 exemplaren van de roemruchte Volvo Amazon. Voor de liefhebbers...

MijnAutoImporteur

Jouw ideale Volvo in Duitsland gevonden? Het importeren van een (tweedehands) auto hoeft vandaag de dag gelukkig helemaal niet meer ingewikkeld te zijn. Gewoon je gewenste exemplaar uitzoeken en wij van MijnAutoImporteur doen vanaf € 199,50 inclusief BTW de rest. Wel zo makkelijk toch?

Wil je al vast weten wat de BPM is voor je import-Volvo? Bekijk onze gratis BPM indicatie.


Bepaal zelf je pakket

Geïnteresseerd in het importeren van je auto? Stel dan je eigen pakket samen!

Stel zelf samen!