Bereken gratis BPM

Vul het formulier in en we sturen je zo snel mogelijk gratis en geheel vrijblijvend een indicatie toe van de BPM op de door jou in te voeren auto.

Bereken BPM gratis!

14 juni 2019

Restwaarde elektrische auto hoger dan benzine- of dieselauto

Uit een nieuw sectorrapport over de autobranche van ING blijkt dat de restwaarde van elektrische auto’s in vergelijking met auto’s met een benzine- of dieselmotor de komende jaren alleen maar verder zal stijgen. Dit komt met name omdat het consumentenvertrouwen in dit soort vervoer auto’s groeit wat weer resulteert in een hogere restwaarde.

ING verwacht dat in 2025 een kwart van de kopers specifiek op zoek is naar een elektrische occasion en dat de vraag naar gebruikte zogenoemde EV’s het aanbod zal overstijgen, waardoor de prijzen van tweedehands elektrische auto’s steeds verder worden opgedreven.

Actieradius

Het zijn overigens vooral de elektrische auto’s die beschikken over een grote actieradius, die zeer waardevast zijn. Men verwacht dat dit soort auto’s die vanaf volgend jaar wordt verkocht, na vijf jaar nog tot wel bijna 50 procent van hun nieuwwaarde zullen behouden. En dat steekt behoorlijk positief af als we het vergelijken met de geschatte restwaarde van benzineauto’s van ongeveer 40 procent. Auto’s met een diesel-krachtbron blijven hier nog verder op achter; een percentage van rond slechts 30 procent is bij deze auto’s heel normaal.

Nieuwe elektrische auto’s zijn nu al in staat op een volle accu afstanden te rijden van 300 tot 400 kilometer. En het aantal auto’s met zo’n flink rijbereik neemt de komende jaren natuurlijk alleen maar verder toe.

“Er komen steeds meer volledig elektrische auto’s met een actieradius van zo’n 400 kilometer en deze worden nu vooral nieuw als auto van de zaak ingezet. Onderzoek onder consumenten wijst echter uit dat auto’s met zo’n actieradius over 5 jaar op de occasionmarkt ook erg populair zullen zijn. En die populariteit is op z’n beurt weer goed voor de restwaarde”, aldus Sectoreconoom Automotive bij ING, Max Erich.

Dalende kosten

Daarnaast kunnen we er op wachten dat de maximale actieradius alleen maar verder zal stijgen en dat de prijzen voor de elektrische modellen door dalende batterijkosten steeds interessanter zullen worden. Voeg daarbij dat deze auto’s voor leaserijders met name door de lagere fiscale bijtelling extra interessant zijn en het zal duidelijk zijn dat de populariteit van elektrische auto de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. ING verwacht op basis van een sectorraming zelfs dat in 2020 in ons land 12,5% van de nieuwverkoop uit elektrische auto’s zal bestaan.

Ook elektrisch rijden in een geïmporteerde EV? MijnAutoImporteur helpt je graag verder! Bekijk onze werkwijze!


Bepaal zelf je pakket

Geïnteresseerd in het importeren van je auto? Stel dan je eigen pakket samen!

Stel zelf samen!