Bereken gratis BPM

Vul het formulier in en we sturen je zo snel mogelijk gratis en geheel vrijblijvend een indicatie toe van de BPM op de door jou in te voeren auto.

Bereken BPM gratis!

1 juli 2019

Vraag je export kenteken Duitsland aan & ontvang 'm thuis

Ben je van plan een voertuig bij onze oosterburen aan te schaffen om die vervolgens in Nederland in te voeren? Dan heb je keuze uit verschillende mogelijkheden voor het transport van je nieuwe importwagen. De veiligste en meest verantwoorde optie is een professioneel verzekerd transport. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en ben je verzekerd van een goede afwikkeling. Gaat je voorkeur uit naar een financieel gunstigere keuze, kun zelf in je importwagen naar Nederland rijden. Vergeet dan niet één van de belangrijkste voorwaarden: het export kenteken.

Niet vergeten: export kenteken en verzekering

Mocht je, om welke reden dan ook, kiezen om het transport van je importwagen zelf te regelen moet je op een aantal zaken goed letten. In de meeste landen van de Europese Unie zal het Duitse kenteken komen te vervallen wanneer de importwagen aan jou wordt overgedragen. Een export kenteken Duitsland dient dan hoog op je prio lijst te staan. Het Duitse kenteken zal in Nederland namelijk niet meer geldig zijn. En, net als bij een reguliere aanschaf van een auto binnen onze landgrenzen, dient de auto verzekerd te zijn voordat je wegrijdt.

De aanvraagprocedure van een export kenteken Duitsland

Het merendeel van de importauto's bij de RDW zijn van origine Duitse wagens. Heb je een auto aangeschaft in Duitsland en wil je er zelf mee naar Nederland rijden, vraag dan direct een tijdelijk kenteken aan. Dit tijdelijke export kenteken is vijf dagen geldig en dient ook gelinkt te zijn aan een tijdelijke WA-verzekering. Zodra dit is aangevraagd kun je nu 5 dagen onbeperkt cruisen door de EU. Dit is een tijdrovende procedure waar MijnAutoImporteur jou in kan assisteren.

Zijn deze export kentekens volledig legaal?

De wetgeving verschilt enigszins van land tot land. In feite zou je met een tijdelijke expert kenteken Duitsland kunnen verlaten en in Nederland kunnen rijden. Wat er echter nog sporadisch voorkomt is dat er in Nederland boetes worden uitgedeeld voor deze export kentekens. Hoe je dat kunt voorkomen is jouw Duitse import auto te voorzien van een tijdelijk kenteken van de RDW. Ook hierin willen we jou graag in adviseren en bijstaan. Zo loop je geen onnodige risico's op bekeuringen en discussies. Zeker op je allereerste rit in Nederland in je nieuwe geïmporteerde Mercedes, BMW of andere Duitse bolide.

Let wel dat een RDW plaat buiten onze landgrenzen niet wordt geaccepteerd. Neem contact met ons op voor verdere informatie en eventueel directe ontzorging m.b.t. tijdelijke kentekens.


Bepaal zelf je pakket

Geïnteresseerd in het importeren van je auto? Stel dan je eigen pakket samen!

Stel zelf samen!