Bereken gratis BPM

Vul het formulier in en we sturen je zo snel mogelijk gratis en geheel vrijblijvend een indicatie toe van de BPM op de door jou in te voeren auto.

Bereken BPM gratis!

21 februari 2019

Tijdelijk kenteken Duitsland

Ga je een auto importeren uit Duitsland? Wees dan goed voorbereid op eventuele ongemakken. Zo wordt, als je bij onze oosterburen een auto aanschaft, het kenteken verwijderd als je hem uitschrijft. Maar je moet uiteraard wel terug naar Nederlands kunnen rijden. Dat kan met een tijdelijk kenteken.

Niets vervelender dan denken dat je alles goed geregeld hebt, maar er dan achterkomen dat er zich nog een addertje onder het gras bevindt. Gelukkig kan een tijdelijk kenteken gewoon in Duitsland worden aangemaakt. Je ontvangt het samen met het kentekenbewijs, de kentekenplaten en een tijdelijke WA-verzekering.

Maar zijn deze kentekens wel geldig in Nederland? Op de Duitse wegen zal je gewoon ongestoord kunnen rijden, maar in Nederland komt het sporadisch voor dat er boetes worden uitgedeeld. Laat je dus in ieder geval vooraf goed informeren. Zodat je zorgeloos van jouw nieuwe auto kunt genieten!

Aanvullende tips

Om je compleet voor te bereiden op het binnenhalen van jouw tijdelijk kenteken in Duitsland, geven we je nog wat aanvullende tips. Er is namelijk enige onduidelijkheid over een tijdelijk kenteken. Wil je er zeker van zijn om zonder zorgen jouw auto te importeren? Dan kunnen wij je van een kenteken voorzien die zowel in Nederland als Duitsland geldig is!

Bij MijnAutoImporteur kunnen wij het hele importtraject voor je verzorgen. Dus inclusief het transport, het (tijdelijke) kenteken en bijvoorbeeld de RDW-keuring.

En wil je vooraf weten wat de BPM is voor je import-bolide; HIER kun je een gratis indicatie krijgen.


Bepaal zelf je pakket

Geïnteresseerd in het importeren van je auto? Stel dan je eigen pakket samen!

Stel zelf samen!