Bereken gratis BPM

Vul het formulier in en we sturen je zo snel mogelijk gratis en geheel vrijblijvend een indicatie toe van de BPM op de door jou in te voeren auto.

Bereken BPM gratis!

26 maart 2019

Duitse top-automerken

Vraag een willekeurige Nederlander wat het autoland van Europa is en negen van tien zullen naar Duitsland wijzen. En niet zo vreemd natuurlijk, want onze Oosterburen hebben flink wat legendarische merken in de aanbieding. Een klein overzicht van merken in het top-segment...

BMW

De Bayerische Motoren Werke, kortweg BMW, is onder deze naam actief sinds 1916 en heeft het hoofdkantoor in München. Uit duizenden te herkennen is het logo dat bestaat uit een zwarte ring met de hoofdletters BMW en een blauw-wit geblokt veld, waarvan de kleuren verwijzen naar het wapen van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren.Het merk staat al vele jaren zeer hoog in de lijst met merken die wereldwijd de grootste reputatie meedragen en de auto’s staan bekend om hun kwaliteit en zeer sportieve uitstraling en rijeigenschappen.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, ook vaak kortweg Mercedes genoemd, is een automerk dat sinds 1926 personenauto's en -busjes, bestelwagens, bussen, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen produceert. Het beeldkenmerk, dat op de meeste typen auto’s prominent aanwezig is, is de zo bekende ster. Het merk, met een enorm groot modelportfolio, deelt de auto’s in in klassen zoals C-klasse, E-klasse en S-klasse.

Audi

Audi produceert als onderdeel van Volkswagen AG luxe personenwagens met een sportieve uitstraling en de geschiedenis van het merk loopt helemaal terug naar 1899. Het bekende huidige logo met de vier in elkaar hakende vier ringen is terug te voeren op de in 1936 in Duitsland gehouden Olympische Spelen. Simpel gezegd is Audi een sportiever en krachtiger maar vooral ook duurdere uitvoering van Volkswagen waarbij veel techniek grotendeels identiek is, maar met gebruikmaking van andere en betere materialen zowel voor de carrosserie als het interieur. De grote familie modellen start bij de compacte A1 (3- en 5-deurs) en loopt door tot de A7, een sportiever gelijnd alternatief voor de A6.

Porsche

Porsche, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, is een fabrikant van echte sportauto's. Het bedrijf is gevestigd in Noord-Stuttgart en sinds 1 augustus 2012 in handen van het Volkswagen-concern. Het logo, een schildje met een steigerend paard, staat voor velen voor de ultieme sportauto waarbij snelheid en kracht de belangrijkste kenmerken zijn. De auto’s van het merk, met legendarische type-aanduidingen als Boxster, Cayman, (911) Carrera en Panamera, zijn de ultieme droom van vele mannen, maar wel eentje met een flink prijskaartje. De laatste jaren kun je in de vorm van de Cayenne ook bij Porsche terecht als je op zoek bent naar een top-auto in de SUV-klasse.

Een BMW, Mercedes-Benz, Audi of Porsche importeren uit Duitsland? MijnAutoImporteur helpt je graag verder!


Bepaal zelf je pakket

Geïnteresseerd in het importeren van je auto? Stel dan je eigen pakket samen!

Stel zelf samen!