Bereken gratis BPM

Vul het formulier in en we sturen je zo snel mogelijk gratis en geheel vrijblijvend een indicatie toe van de BPM op de door jou in te voeren auto.

Bereken BPM gratis!

1 februari 2019

Camper kopen in Duitsland

Sta je op het punt om een camper in Duitsland te kopen? Wij begrijpen dat je er gewoon lekker op uit wil trekken met je familie of met vrienden. Samen fijne vakanties beleven. Er is een levendige handel ontstaan rondom het kopen van een camper in Duitsland. De voornaamste reden om hiervoor aan te kloppen bij onze oosterburen is de prijs. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte camper: de aanschaf is een stuk voordeliger dan in Nederland. De btw ligt in Duitsland namelijk lager dan in ons land.

Hoe heerlijk is dat; er 's zomers op uit met je eigen huis op wielen. Alles bij de hand, een eigen bed en toilet bijvoorbeeld en toch zo mobiel als het maar kan. Een camper is misschien wel de meest praktische oplossing voor als je tijdens je vakantie vooral onderweg wilt zijn, veel wilt zien van het land van bestemming en toch niet wilt inboeten aan voorzieningen en comfort.

Nou zijn we natuurlijk geen Amerikanen die het hele land doorrazen met hun gigantische campers die ze voor vaak enorme bedragen hebben aangeschaft. Maar ook voor een meer bescheiden uitvoering moet je toch al snel rekening houden met een aanschafbedrag vanaf € 50.000,-. Voorwaar geen kleinigheid dus. Juist daarom kan het heel slim zijn eens bij onze Oosterburen rond te kijken. De campers zijn daar bijna altijd een stuk goedkoper en hebben daarnaast het voordeel dat ze bijna allemaal tevens voorzien zijn van meer prettige opties en extra's.

Handige tips

Als je voor een camper kiest, dan wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van een comfortabel en betrouwbaar vervoersmiddel. Kan je wel wat handige informatie gebruiken; hierbij een paar handige tips:

  • Zorg er allereerst voor dat je een afspraak maakt om de camper uitgebreid te bekijken;
  • Maak altijd een proefrit;
  • Check alle papieren grondig;
  • Laat een aankoopkeuring te doen.

Als je je aan deze tips houdt, dan gaat er een hele wereld voor je open. Letterlijk en figuurlijk. Ontdek daarom snel het ruime aanbod van campers in Duitsland!

Iets geschiks gevonden? Laat ons van MijnAutoImporteur je daarna heel veel werk uit handen nemen. Bekijk hoe wij dat aanpakken met onze werkwijze bij het aankoopproces van je camper in het buitenland.

Wil je vooraf weten wat de BPM is voor je import-camper? Bij ons krijg je een gratis BPM indicatie.


Bepaal zelf je pakket

Geïnteresseerd in het importeren van je auto? Stel dan je eigen pakket samen!

Stel zelf samen!